Mladi pirotski sportista Uroš Ivanković preplivao u Grčkoj 21 kilometar, dogodine Lamanš

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi pirotski sportista Uroš Ivanković preplivao u Grčkoj 21 kilometar, dogodine Lamanš

Plivač Uroš Ivanković preplivao je deonicu od Sitonije do Atosa u Grčkoj dužine 21 kilometar za devet sati.

Uroš Ivanković je plivao od mesta Vurvuru do ostrva Amulijani.

Tokom ovog poduhvata Ivanković nije koristio nikakvu opremu osim naočara za plivanje, objavljeno je na Fejsbuk stranici Ronilačkog kluba Pirot čiji je on član. I ovo je njegov prvi plivački poduhvat na moru.

Devetnaestogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Piroćanac je pre dve godine preplivao Zavojsko, a prošle godine Ohridsko jezero. Ivanković pretprošle godine, na Preobraženje, preplivao Zavojsko jezero na Staroj planini u dužini od 17 kilometara za četiri sata i deset minuta.

Prošle godine je preplivao i Ohridsko jezero, od plaže Sveti Naum do gradskog pristaništa u Ohridu, u dužini od 26 kilometara za sedam sati i 15 minuta. Ivanković je najavio da iduće godine planira da prepliva Lamanš od Francuske do Velike Britanije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.