Mladi Piroćanac prvak Balkana u kjokunšai karateu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2019, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi Piroćanac prvak Balkana u kjokunšai karateu

Sa sve 4 pobede na Otvorenom prvenstvu Balkana u Bugarskoj, mladi Piroćanac Vuk Manić osvojio je zlatnu medalju u kjokunšai karateu u kategoriji do 40 kg.

Jedanaestogodišnji Vuk, član Ašikara kluba Tigrovi, na Balkanskom prvenstvu, koje je okupilo preko 400 takmičara, nastupao je za reprezentaciju Srbije, a do zlatnog odličja imao je 4 borbe.

U njegovoj konkurenciji učestvovalo je 30 dečaka, a do finala Vuk se borio i savladao takmičare iz Rumunije, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Grčke i Izraela. Pored kjokunšai karatea, Vuk je i tekvondista; lična arhiva

U finalu je imao najteži meč, protiv domaćeg takmičara borba je otišla u produžetak, ali je mladi Piroćanac bio bolji i zasluženo postao prvak Balkana.

Svestrani dečak koji trenira i tekvondo za niški Klub borilačkih sportova Asteriks, novembra je postao i državni prvak u Ašikara karateu u kategoriji do 50 kg, dok je na Prvenstvu Srbije u tekvondou osvojio 2. mesto.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.