Ministar: Rok za završetak metroa 2023. godina

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 15:09

Ministar: Rok za završetak metroa 2023. godina

Solun -- Solun, drugi najveći grad Grčke, trebalo bi da konačno dobije metro 2023. godine.

"Rokovi za izgradnju metroa u Solunu će biti ispoštovani. Poseta premijera Kirjakosa Micotakisa znak je da se nešto menja u gradu, da se projekat nastavlja, i da će biti završen do 2023. godine", rekao je ministar saobraćaja Kostas Karamanils.

Ministar je obišao radove na stanici Venizelos.

"U aprilu 2023. godine solunski metro neće biti samo delimično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funkcionalan, već će raditi u potpunosti, sa Venizelos stanicom kao glavnom. Ovo je realnost koje se čvrsto držimo", rekao je on.

Solunski metro, vredan 3,5 milijardi evra, trebalo bi da se završi osam godina od prvobitno planiranog roka koji je bio 2012. godine, prenose grčki mediji.

Izgradnja je počela 2006. godine, ali je odlagana zbog arheoloških otkrića.

Kada metro u drugom po veličini gradu Grčke kada bude završen, imaće 13 modernih stanica i vozove sa vrhunskom tehnologijom koji će ići bez vozača.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.