Miniran spomenik grčkom borcu u Albaniji, Grci užasnuti

Izvor: RTS, 23.Jul.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miniran spomenik grčkom borcu u Albaniji, Grci užasnuti

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke izrazilo je "užasavanje i zabrinutost" zbog uništavanja spomenika posvećenog grčkom borcu sa početka 20. veka Timiosu Liolisu, koji je oko podneva dignut u vazduh u selu Kranija na jugu Albanije.
Navodi se da je grčko ministarstvo, snažno osuđujući ovu akciju, ponovilo poziciju da "provokacije usmerene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protiv grčke etničke manjine i na kraju i grčko-albanskih odnosa, moraju odmah da budu istražene i razrešene, a krivci moraju da budu privedeni pravdi", prenosi agencija Ana.

"Atina od albanske strane očekuje da preduzme korake na ponovnom uspostavljanju osećaja bezbednosti grčkoj etničkoj manjini što je pre moguće.
Ministarstvo spoljnih poslova i grčka ambasada, kao i naše konzularne vlasti u Albaniji, pažljivo prate ovaj slučaj", piše u saopštenju grčkog ministarstva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.