Luka u Solunu se ponovo otvara za Srbiju

Izvor: RTS, 25.Nov.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka u Solunu se ponovo otvara za Srbiju

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović razgovarala je s predstavnicima Grčko-srpske privredne komore, koju je predvodio predsednik Luke Solun Sotiris Teofanis, saopšteno je iz Ministarstva.
U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navodi se da je Mihajlovićeva istakla tradicionalnu i prijateljsku saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije i Grčke i podsetila na posebnu saradnju koju je Srbija kroz istoriju imala sa solunskom lukom.

"Srbija je središte i nezaobilazni deo transportne i saobraćajne mreže jugoistočne Evrope i svaki vid saradnje u ovoj oblasti za nas je od velikog interesa. Želimo saradnju sa lukom Solun, sa kojom smo kroz istoriju imali veoma dobre odnose i želimo da naše kompanije što više koriste ovaj vid transporta", istakla je Mihajlovićeva.
Predsednik solunske luke Sotiris Teofanis upoznao je potpredsednicu Mihajlović i njen tim sa planovima razvoja solunske luke, ali i mogućnostima ulaganja Luke Solun u nove terminale koji bi bili kako u Srbiji, tako i u regionu.
"Za nas je saradnja sa Srbijom ne samo ekonomsko pitanje, već i pitanje tradicije. Novim investicijama želimo da obezbedimo pristup najvećih prevoznika luci kako bismo bili regionalni transportni centar. Takođe, želimo da investiramo u Srbiju u takozvane 'suve luke', odnosno kontejnerske terminale koji bi, zapravo, bili kapije solunske luke u regionu", istakao je Teofanis.
U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navodi se da je dogovoreno da se u najkraće vreme formira posebna grupa za saradnju između ministarstva i Grčko-srpske privredne komore, koja bi definisala i konkretne planove i projekte zajedničke saradnje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.