JAČI OD MILOŠA OBILIĆA! Ovaj VITEZ imao je TEŽAK ZADATAK, hodao je po ivici jave, štitio je najjačeg!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAČI OD MILOŠA OBILIĆA! Ovaj VITEZ imao je TEŽAK ZADATAK, hodao je po ivici jave, štitio je najjačeg!

Gledao je zlu u oči!

Jako malo ljudi je upoznto sa Slovenskom mitologijom. Kada otvorite ova vrata, zaboravićete i na grčka i na rimska božanstva, ali i na Vikinge. Najbolji uvod za ovo su knjige Aleksandra Tešića, a mi za početak preporučujemo knjigu o Milošu Obiliću, "Zmaj i ždral".

A post shared by Marko V. | 26 (@kraljevic.u.carstvu.knjiga) on Dec 18, 2019 at 3:40am PST

Ova knjiga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obiluje epskom fantastikom koja je prava poslastica za sve koji su zainteresovani za ovu vrstu tematike. Priča prati rođenje i odrastanje Miloša Obilića na dvoru Dušana Silnog. Dok navijamo za našeg glavnog junaka smenjuju se neverovatne, epske scene borbe između dobra i zla.

Na jednoj strani su zmajeviti vitezovi koji brane dobro. Za njih se verovalo da nisu sa ovoga sveta da su im majke vile, a očevi zmajevi. Okupljao ih je Car Dušan na svom dvoru kako bi rame uz rame sa njim štitili dobro, a krasila ih je neverovatna snaga, hrabrost i lepota.

Oni su poznati i kao vitezovi Reda Zmaja, među kojima je su pored Obilića, bili i Kosančić Ivan i Toplica Milan. Ipak, jedan vitez se uvek ističe jer je on uvek tu da štiti ljude od onoga što se krije u mraku. Reč je o kosingasu, a u Tešićevoj knjizi njega predstavlja Miloš Vojinović koji uvek hoda na granici realnog i sveta u kojem stanuje zlo, demoni, veštice i ostala bića, a njegov zadatak je da ljude zaštiti od ovog zla.

A post shared by Suzana Bogdanović (@fotopisija) on Oct 29, 2019 at 2:47am PDT

Sa druge strane, pisac nas upoznaje i sa drugim mračnim svetom, demonima koji su vladali u našoj i germanskoj mitologiji, vampirima kao i raznim drugim bićima koja su na strani zla.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.