Izvor: RTS, 21.Avg.2020, 21:01

Jasmin kaže da nije heroj, a spasao je život dečaku u gužvi na Horgošu

Jasmin Džogović je fizijatar fudbalskog kluba Novi Pazar koji je na graničnom prelazu Horgoš pre nekoliko dana spasio život 15-ogodišnjem dečaku iz Grčke. Iako mu nije prvi put da spasava živote, tu intervenciju će, kako kaže, pamtiti dok je živ.
Saobraćajna gužva na Horgošu kroz koju se probijao sanitet iz Novog Pazara. Rotacija i sirena bili su uključeni jer su kasnili na krajnje odredište u Nemačkoj. Sirenom su probudili čoveka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Grčke u autu ispred njih, koji je tek tada primetio da mu se sin guši u snu. Panično, doziva lekare iz novopazarskog saniteta.

"Otvaram zadnja vrata, prilazim i već vidim da je ovaj dečak progutao, naški se kaže, jezik. Položili smo ga pored auta. Uspeli smo da mu otvorimo usta, uspeli smo da izvadimo jezik. U tom tranutku nismo čak ni razmišljali da se vratimo u sanintet da uzmemo ABU balon već smo odmah primenili tehniku usta na usta", priča fizijatar Jasmin Džogović.
Nakon što su stabilizovali dečaka, dopratili su ga do graničnog prelaza gde ih je preuzela mađarska hitna služba. Jasmin kaže da u tom trenutku nije razmišljao o svom delu.
"Od Horgoša do Budimpešte je nekih 200 kilometara. Tek tamo kad sam počeo da razmišljam o tome, tek tad je počela neka jeza da me hvata. Pomislio sam, u stvari, kako je bilo njegovom ocu", ispričao je Džogović.
Veliko iskustvo i neverovatan doživljaj kaže Jasmin.
"Ne smatram sebe herojem", kaže Džogović.
Dečak je dobro, a nakon tri dana, Grk je stupio u kontakt sa Jasminom i najavio svoj dolazak u Novi Pazar kako bi se još jednom zahvalio.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"OVO ĆE NA MENI OSTAVITI PEČAT CELOG ŽIVOTA": Ispovest fizijatra iz Novog Pazara koji je spasao malog Grka (15)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2020, 10:14

Jasmin, koji se trenutno nalazi u svom rodnom gradu, bio je heroj prave drame koja se odigrala u međuzoni graničnog prelaza Horgoš 16. avgusta...Jasmin Džogović oduševio je celu naciju nakon što se proširila vest da je ovaj fizijatar iz Novog Pazara spasao život petnaestogodišnjem Grku koji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.