Izglasano poverenje vladi Aleksisa Ciprasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2019, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izglasano poverenje vladi Aleksisa Ciprasa

Grčki parlament izglasao je večeras poverenje vladi premijera Aleksisa Ciprasa

Kako je preneo Rojters, za ostanak Vlade levičarskog premijera glasala su 153 poslanika od 300, koliko ih ima u parlamentu.

Ciprasova stranka Siriza ima 145 mesta u parlamentu, a Cipras je ranije rekao da očekuje i podršku nezavisnih poslanika.

Glasanje je usledilo nakon zahteva za izglasavanje nepoverenja od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << glavne opozicione stranke, konzervativne Nove demokratije, zbog toga što je zamenik ministra zdravstva uputio omalovažavajuće komentare o jednom od njenih političara koji koristi invalidska kolica.

Cipras je i sam zatražio glasanje o poverenju nakon što je podržao svog zamenika ministra, koji je izazvao kontroverze tako što je prekršio zakone protiv pušenja u zatvorenim javnim prostorima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izglasano povjerenje vladi Aleksisa Ciprasa

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2019

ATINA - Grčki parlament izglasao je večeras povjerenje vladi premijera Aleksisa Ciprasa

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.