Iz Tunisa stiglo još 95 državljana Srbije

Izvor: Politika, 17.Jan.2011, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Tunisa stiglo još 95 državljana Srbije

Iz Tunisa je večeras nešto pre 19 časova drugim specijalnim vanrednim letom „Jata” na beogradski aerodrom „Nikola Tesla” stiglo 95 državljana Srbije - građevinski radnici, preostali turisti i članovi porodica zaposlenih u ambasadi Srbije u toj zemlji.

Pomoćnik ministra spoljnih poslova Zdravko Ponoš rekao je novinarima da je iz Tunisa doputovalo 39 radnika građevinskog preduzeća „Hidrotehnika”, srpski turisti, sportisti, dva člana porodica zaposlenih u ambasadi Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i nekoliko državljana Makedonije, Mađarske i Grčke.

Ponoš je dodao da je, prema informacijama kojima raspolože Ministarstvo, u Tunisu ostalo još 11 državljana Srbije, koji su odlučili da se vrate, kako je ranije dogovoreno, po isteku radnog angažovanja, redovnim linijama tuniskog avioprevoznika.

Pomoćnih šefa srpske diplomatije njihov povratak očekuje sutra.

Ponoš je kazao da je u Tunisu sada mirno i da je aerodrom u Monastiru, odakle je druga grupa državljana Srbije krenula avionom, bio prazan.

Prva grupa srpskih državljanja sinoć se vratila u Beograd iz Tunisa prvim vanrednim letom koji je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije organizovalo u saradnji s „Jatom”.

Dobovoljna evakuacija srpskih turista iz Tunisa, organizovana je zbog nereda u toj zemlji, neizvesne bezbednosne situacije i smanjenja zaliha hrane i vode u hotelima, a građanima Srbije upućen je apel da za sada ne putuju u tu zemlju.

Tanjug

objavljeno: 17.01.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.