Ispovest šokiranih putnika, kojima je otkazan put u Grčku: Kako otkazujete tako u minut do dvanaest?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 18:57

Ispovest šokiranih putnika, kojima je otkazan put u Grčku: "Kako otkazujete tako u minut do dvanaest?!"

Većina nesuđenih putnika sa nestrpljenjem je čekala ovo letovanje

Spakovani koferi, šeširi na glavama, desetine nesuđenih turista spremnih da krenu put Grčke stiglo je danas nešto nakon 15 časova na autobuski terminal ispred Muzeja Jugoslavije na Dedinju.

Sve je bilo spremno da se ukrcaju u autobus i krenu put omiljenih grčkih letovališta kada je, kako za njih, tako i za zaposlene u turističkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << agenciji stigla šokantna vest da Grci ne puštaju srpske turiste da uđu u zemlju.

I da će takva situacija biti, najverovatnije, sve do 1. jula.

Polazak je bio planiran za 16:00 časova, međutim, već oko 15:30 počeli su da zvone telefoni koji su pokvarili idilu. Na ovaj način turistička agencija je obavestila svakog pojedinačnog putnika da je put otkazan.

- Rekli su nam da je aranžman otkazan, da su Grci zatvorili granice za Srbe - rekla je kratko jedna od revoltiranih putnica.

Usledila je lančana reakcija desetak besnih, razočaranih, ali i na kraju bespomoćnih turista.

- Kako otkazujete tako u minut do dvanaest! - rekli su ozlojeđeni putnici.

- Zašto niko nije došao da nas obavesti? - zapitali su se drugi.

- Ko će nam vratiti novac i vreme koje smo potrošili da dođemo ovde? - bila je samo jedna od rečenica koje su se mogli čuti među nesuđenim putnicima.

Posle inicijalnog šoka, grupica je nastavila da razmišlja o tome kada bi, i na koji način, ipak, mogla da ode do željene Grčke. Već na prvi pogled bilo je jasno da ne odustaju od letovanja i pored ovako iznenadne i šokantne odluke grčkih vlasti.

- Bilo je planirano da idemo preko Bugarske, ali sad čujem da su tamo na granici kolone duge 12 kilometara. Ovo je strašno! Samo sam htela da odem na more, uzela sam odmor u firmi zbog letovanja... Ali eto, možda je bolje ovako nego da su nas vraćali sa granice - rekla je jedna od nesuđenih turistkinja pomirena sa odlukom grčke Vlade.

Atmosferu su, barem na kratko, popravile informacije iz turističke agencije.

- Iz agencije su mi rekli da postoji mogućnost da sutra krenemo, jer su u toku neki pregovori sa Grčkom. Nadamo se da će se stvar razrešiti, da ćemo ipak otputovati.

.

- Mesecima smo bili zatvoreni u našim domovima zbog korona virusa i sad kada smo hteli da se malo opustimo, vidite šta se desilo. Ma ne plašimo se korone, neka nas testiraju Grci na granici, nemam ništa protiv. Samo neka nas puste na more - zaključila je jedna razočarana Beograđanka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.