I drugi dobijaju svoje nacionalne praznike u S.Makedoniji?

Izvor: B92, 02.Jul.2019, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I "drugi" dobijaju svoje nacionalne praznike u S.Makedoniji?

Skoplje -- Slovenci, Mađari, Poljaci, balkanski Egipćani, Hrvati, Crnogorci, Jermeni, Bugari, Grci i Rusi koji žive u Severnoj Makedoniji dobiće svoje nacionalne praznike.

Prema pisanju portala "Plusinfo" iz Skoplja, uvešće se deset novih nacionalnih praznika za zajednice, koje su u preambuli makedonskog ustava navedene kao "drugi".

Devet poslanika, članova Komiteta za odnose među zajednicama u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << makedonskom Sobranju, zahteva da ovo skupštinsko telo raspravlja o izmenama Zakona o praznicima, navodi "plusinfo".

Makedonska vlada je dostavila negativno mišljenje o predlogu o dopunama i izmenama Zakona o praznicima, uz obrazloženje da će makedonski građani dobiti novih deset neradnih dana.

Prema rečima predlagača Zakona o praznicima, objašnjenje vlade je da je novih deset neradnih dana za makedonske građane pogrešno, jer 99 odsto stanovnika te države nije obuhvaćeno ovim zakonom, koji je u duhu razvoja koncepta "jedno društvo za sve", bez diskriminacije, zaključuje se u tekstu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.