Izvor: B92, 24.Feb.2010, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRT podržao novinara u sporu sa EU

Zagreb -- HRT je podržao svog novinara Gorana Rotima u sporu sa Delegacijom EU u Zagrebu, koja je vršila pritisak na njega zbog razgovora sa Štefanom Fileom.

Nezadovoljni načinom Rotimovog vođenja razgovora, u kome je novog komesara za proširenje, Filea, bez najave pitao za situaciju o grčkom deficitu, njemu su iz Delegacije Evropske unije u Zagrebu upućene elektronske poruke da će mu zabraniti ili onemogućiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << buduće razgovore s visokim evropskim zvaničnicima, tvrde iz programskog saveta Hrvatske radio-televizije.

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva na HTV o tome je izvestio javnost, a šef Delegacije EU Paul Vandoren lično je pisao Rotimu zbog "izolovanog izgreda" i izrazio žaljenje i izvinjenje zbog "neprimerene komunikacije".

Savet je, u okviru rasprave o predlogu programskog usmerenja za ovu godinu, razmotrio i probleme oko ponovnog emitovanja emisije "Latinica", koja je, nakon pauze, ponovo trebalo da bude na HRT-u.

Međutim, pošto njen urednik Denis Latin, po rečima glavnog urednika informativnog programa HTV Renata Kunića, emisiju ne želi raditi uživo, iako na tome insistira HRT, "Latinica" najverovatnije neće uskori ponovno početi da se emituje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novinar HRT-a "preživeo" pritisak evro-činovnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2010

ZAGREB - Programski savet Hrvatske radio-televizije (HRT) podržao je danas svog novinara Gorana Rotima u sporu sa Delegacijom EU u Zagrebu, koja je vršila pritisak na njega zbog razgovora s novim komesarom za proširenje Štefanom Fileom...Nezadovoljni načinom Rotimovog vođenja razgovora, u kome...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kraj "Latinice"?

Izvor: RTS, 25.Feb.2010, 09:07

Autor emisije "Latinica" na HRT-u Denis Latin odbio da emisiju radi uživo i zatražio premeštaj iz Informativnog u Zabavni program. Programski savet HRT-a podržao svog novinara posle spora oko intervjua sa Štefanom Fileom...Programski savet Hrvatske radio-televizije je, u okviru rasprave o predlogu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.