Grčko-srpski poslovni savet: Radiće se na povećanju grčkih investicija u Srbiji

Izvor: RTS, 10.Dec.2019, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčko-srpski poslovni savet: Radiće se na povećanju grčkih investicija u Srbiji

Otvarajući privredni forum u Atini, na kojem učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Grčko-srpskog poslovnog saveta Simeon Comokos poručio je da je to važan dan za političke i ekonomske odnose Srbije i Grčke.
Simeon Comokos je istakao da Grčka i Srbija imaju dugu tradiciju dobrih odnosa i jake istorijske veze, a da je u poslednjim decenijama, zajednički stvoreno snažno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << političko i ekonomsko partnerstvo.

Srbija je, kaže, u poslednjih nekoliko godina pokazala impresivan rast u oblasti ekonomije, trgovine, industrije, energetike i rudarstva, a istovremeno je stvoren poslovni ambijent koji je privukao veliki broj direktnih stranih investicija.
Takođe, Comokos je rekao da je Vučić kroz važne inicijative promovisao dijalog o mnogim političkim i ekonomskim pitanjima među susednim zemljama.
Naveo je da će Grčko-srpski poslovni savet u narednom periodu raditi na tome da se poveća broj grčkih investicija u Srbiji, obim trgovine između dve zmelje, ali i da promoviše lepote Srbije, kako bi što više grčkih turista posetilo Srbiju.
Comokos je istakao da taj Savet u potpunosti podržava napore Srbije da postane članica EU.
Potpredsednik Grčko-srpske komore trgovine i industrije Teodor Karakasis rekao je da su grčki privrednici, pre nego što je tu zemlju pogodila kriza, investirali u Srbiji, kao i u druge zemlje na Balkanu, ali su, kako kaže, u Srbiju otišli sa "otvorenim srcem".
Dodao je da srpska ekonomija raste poslednjih godina i čestitao predsedniku na napretku ekonomije, i to, kako je rekao, uprkos političkim izazovima.
"Grčki investitori imaju veliki interes da investiraju ili ponovo investiraju u Srbji i siguran sam da će ih vaša poseta dodatno ohrabriti", rekao je Karakasis.
Istakao je da će uslovi poslovanja u Srbiji privući nove grčke investitore, sada kada je u Grčkoj ponovo bolja situacija, jer privrednici ponovo traže mesta za ulaganje.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić u Atini: "Da čuvamo leđa jedni drugima"

Izvor: Blic, 11.Dec.2019, 13:22

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da bi Atina i Beograd trebalo dodatno da ojačaju svoje ekonomske i političke veze i "čuvaju leđa" jedni drugima na međunarodnoj sceni.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.