Izvor: Southeast European Times, 22.Sep.2009, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki premijer Karamanlis i njegov protivkandidat Papandreu održali televizijsku debatu

22/09/2009

ATINA, Grčka -- Premijer Kostas Karamanlis sastao se u ponedeljak (21. septembra) u prvoj televizijskoj debati koja je direktno prenošena sa svojim glavnim protivkandidatom na vanrednim izborima 4. oktobra, liderom PASOK-a Jorgosom Papandreuom i liderima četiri druge parlamentarne stranke. Tokom dvočasovne debate, Karamanlis je hvalio rad svoje vlade, ali je istovremeno priznao greške. On je međutim obećao >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << da će, ako njegova Nova demokratija dobije novi mandat, to učvrstiti njene napore protiv korupcije i birokratije i da će nastaviti da podržava nastojanja Turske za članstvo u EU.

Papandreu je kritikovao vladinu politiku i obećao da će se boriti protiv utaje poreza, poboljšati upravljanje sredstvima EU i raditi na unapređivanju odnosa Grčke sa njenim susedima. Druga televizijska debata biće održana u utorak uveče. Prema najnovijim anketama, PASOK vodi u odnosu na novu demokratiju sa oko 7 odsto. (ANA-MPA, Sinhua - 21/09/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.