Grčki penzioner seo i zaplakao: Ne mogu da gledam državu u rasulu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki penzioner seo i zaplakao: Ne mogu da gledam državu u rasulu

Jedan penzioner u Grčkoj bezuspešno je stajao u redu ispred tri banke u Solunu u nadi da će podići penziju za svoju suprugu, a pošto mu je u četvrtoj rečeno da to ne može da učini, rasplakao se, izvestio je AFP.

Fotografija na kojoj on sedi ispred banke i otvoreno plače iz očaja, zabeležio je fotograf francuske agencije, kao ilustraciju patnji običnih građana Grčke zbog krize u zemlji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
- Nisam mogao da podnesem da vidim svoju državu u ovakvom rasulu. Zato sam se osetio tako slomljeno, više nego zbog svojih ličnih problema - rekao je penzioner Jorgos Hadžifotijadis za AFP, objašnjavajući svoje suze.

Hadžifotijadis i njegova supruga, proveli su, poput mnogih Grka sa severa te zemlje, više godina u Nemačkoj, gde je on radio "veoma naporno" u rudniku uglja, a kasnije u livnici, navela je francuska agencija.

Upravo iz Berlina, koga mnogi u Grčkoj krive zbog tvrdog stava u zahtevu za većim merama štednje u zamenu za paket međunarodne pomoći, Hadžifotijadis prima penziju svoje supruge.

- Vidim svoje sugrađane kako mole za nekoliko centi da kupe hleb. Vidim sve više i više samoubistava. A ja sam osetljiv čovek. Ne mogu da podnesem da vidim svoju državu u ovoj situaciji. Evropa i Grčka su pravile greške. Mi moramo da pronađemo rešenje - rekao je Hadžifotijadis.

Ovaj grčki penzioner, međutim, oseća da sam može da učini malo da promeni situaciju i čak nije siguran da će izaći da glasa na referendumu o zahtevima međunarodnih kreditora u nedelju, s obzirom da je glasačko mesto udaljeno oko 80 kilometara.

- Nemam novca da odem tamo, osim možda ako me deca odvezu svojim kolima - rekao je on.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Penzioner koji se rasplakao ispred banke: Slomilo me što je Grčka u rasulu

Izvor: Blic, 04.Jul.2015

Penzioner u Grčkoj koji se rasplakao nakon što bezuspešno stajao u redu ispred tri banke u Solunu u nadi da će podići penziju za svoju suprugu, a pošto mu je u četvrtoj rečeno da to ne može da učini, izjavio je danas za AFP da se osetio slomljeno zbog stanja u državi...An elderly man cries...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.