Ukupno 1.514 zaraženih u Grčkoj, 53 žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2020, 16:46

Ukupno 1.514 zaraženih u Grčkoj, 53 žrtve

U Grčkoj je u protekla 24 časa potvrđeno još 27 novih slučajeva korona virusa, čime je broj zaraženih porastao na 1.514, saopštio je danas portparol Ministarstva zdravlja i profesor za infektivne bolesti Sotiris Ciodras.

On je dodao da su u poslednja 24 sata preminule još tri osobe, što znači da je u toj zemlji zabeleženo ukupno 53 žrtava.

Kako navodi ANA, među njima je 39 muškaraca i 14 žena, prosečne starosti od 72 godine, a 90 odsto preminulih je već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imalo neke zdravstvene probleme, prenosi ANA.

Portparol vlade Stelios Pecas rekao je danas da je Grčka preduzela zaštitne i restriktivne mere u borbi protiv korona virusa, koje će biti na snazi do kraja aprila.

"Preduzeli smo mere i razmotrićemo naš stav krajem aprila", rekao je on.

On je dodao da šta se dogodi posle aprila u velikoj meri zavisi od toga kako se pandemija bude razvijala u narednim nedeljama.

Grčki paket podrške privredi 5,0 milijardi evra

Grčka vlada je uputila danas parlamentu na usvajanje predlog za povećanje budžeta za 5,0 milijardi evra, radi finansiranja ekonomskih mera podrške preduzećima i građanima pogođenim pandemijom koronavirusa.

Dopunom Zakona o budžetu, predviđene su mere u cilju ograničavanja širenja virusa Covid-19 u Grčkoj i rešavanja negativnih efekata pandemije, javlja agencija ANA.

Amandmanom se traži podizanje limita za rashode Ministarstva finansija za dodatnih 5,0 milijardi evra.

Fiskalni savet je odobrio ovaj paket mera koji će biti pokriven i novcem iz državne kase i zaduživanjem.

EU je državama članicama dozvolila odstupanje od evropskih propisa o ograničenju budžetskog deficita, kako bi pružile podršku svojim nacionalnim zdravstvenim sistemima i sva potrebna sredstva stavile u funkciju “rata” protiv pandemije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grčki paket podrške privredi 5 MILIJARDI EVRA

Izvor: Blic, 02.Apr.2020

Grčka vlada uputila je danas parlamentu na usvajanje predlog za povećanje budžeta za 5 milijardi evra, radi finansiranja ekonomskih mera podrške preduzećima i građanima pogođenim pandemijom korona virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.