Grčki ministar podneo ostavku zbog sporazuma sa MKD

Izvor: B92, 13.Jan.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki ministar podneo ostavku zbog sporazuma sa MKD

Atina -- Ministar odbrane Grčke Panos Kamenos podneo je ostavku nezadovoljan Prespanskim sporazumom kojim je okončan spor oko imena Makedonije, javlja Rojters.

Kamenos se već dugo vremena protivi Prespanskm sporazumu.

Grčki ministar, tačnije, njegova stranka Nezavisnih Grka koalicioni partner je Sirize premijera Aleksisa Ciprasa, a najavio je da će sa njim vladu napustiti još šest članova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz njegove stranke.

Agencija navodi da za sada nije jasno kakve efekte će Kamenosov potez imati na grčku vladajuću koaliciju.

"Spor o imenu Makedonije mi ne dozvoljava da ne žrtvujem ministarsku fotelju", poručio je Kamenos.

Ciprasova koalicija trenutno zauzima 153 od 300 mesta u grčkom parlamentu, a Grčku očekuju parlamentarni izbori u oktobru ove godine.

Premijer Cipras prihvatio je ostavku ministra odbrane.

Cipras je od grčkog parlamenta da "odmah" glasa o poverenju vladi posle ostavke ministra odbrane, žustrog protivnika sporazuma o novom imenu Makedonije, koji grčki poslanici treba uskoro da ratifikuju.

"Odmah ćemo krenuti ka obnovi poverenja u našu vladu (glasanjem) u parlamentu, da bi se rešila glavna pitanja naše zemlje", rekao je Cipras posle prihvatanja ostavke Panosa Kamenosa, glavnog saveznika u vladinoj koaliciji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčki ministar podnio ostavku zbog sporazuma sa Makedonijom

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jan.2019

ATINA - Ministar odbrane Grčke Panos Kamenos podnio je ostavku nezadovoljan Prespanskim sporazumom kojim je okončan spor oko imena Makedonije, javlja Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.