Grčki komunalci protestuju protiv vladine reforme koja im ugrožava prava

Izvor: Beta, 24.Okt.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki komunalci protestuju protiv vladine reforme koja im ugrožava prava

Više od 2.000 komunalnih radnika u štrajku danas je protestovalo pred Skupštinom Grčke zbog plana nove, konzervativne vlade za reformu poslovanja komunalnih službi.Demonstranti su se kratko sukobili s policijom pokušavši da probiju kordon ispred zgrade parlamenta, ali nije bilo hapšenja.Vlada premijera Kirijakosa Mitsotakisa koja je na dužnosti tri meseca, kaže da će reforma pojednostaviti propise i povećati investicije u komunalne usluge što će Grčkoj pomoći da izadje iz dugotrajne finansijske krize.Medjutim, sindikati tvrde da će prava radnika biti narušena, uključujući pravo na kolektivno pregovaranje s poslodavcima o platama.Štrajk komunlaca je poremetio odnošenje smeća i druge komunalne usluge u Atini i drugim gradovima.Za danas su najavljena još dva protestna marša uoči glasanja u Skupštini o predlogu zakona za koji se očekuje da će biti glatko usvojen.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

2.000 radnika u štrajku: Grci u borbi protiv novih reformi

Izvor: B92, 24.Okt.2019

Atina -- Više od 2.000 opštinskih radnika koji štrajkuju uputilo se danas u šetnju do grčkog parlamenta...Radnici protestuju zbog planiranog preispitivanja poslova i pravila licenciranja od strane nove konzervativne vlade...Demonstranti su se kratko sukobili sa kordonom policije ispred zgrade parlamenta,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.