Grčke vlasti odbile da izruče turskog novinara Ankari

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčke vlasti odbile da izruče turskog novinara Ankari

Grčko Ministarstvo pravde odbacilo je da izruči turskog novinara Turguta Kaju koji je u svojoj zemlji osuđen za učešće u "terorističkoj" organizaciji, saopštili su danas u Atini izvori bliski pravosuđu.

Kaja je prvi put 2015. uhapšen u Grčkoj. Potom je novinar oslobođen ali je ponovo uhapšen u februaru na osnovu poternice Međunarodne kriminalističke policije - Interpol.

Vrhovni sud Grčke u maju je odobrio njegovo izručenje Turskoj koja zahteva da Kaja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u zemlji izdržava svoju zatvorsku kaznu.

Turski novinar od maja je u grčkom zatvoru očekujući konačnu odluku o izručenju koju donosi Ministarstvo pravde. Kaja je u međuvremenu zatražio i dobio azil u Grčkoj, zbog čega ministarstvo sada odbija njegovo izručenje.

Odnosi Grčke i Turske su posebno zategnuti posle neuspelog vojnog udara 15. jula 2016. u Turskoj. Grčka je dala azil grupi od osam vojnika koji su pobegli iz Turske nekoliko sati posle početka vojnog udara, negirajući bilo kakvu umešanost.

Odnosi su se pogoršali u martu ove godine kada du dva grčka vojnika prešla granicu tokom patrole gde ih je uhapsila turska vojska, optužujući ih da su ušli u "zabranjenu zonu". Grčki vojnici su tada rekli da su se izgubili zbog guste magle i da nisu imali nameru da pređu granicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Grčke vlasti odbile da izruče turskog novinara

Izvor: N1 televizija, 04.Avg.2018

Grčko Ministarstvo pravde odbilo je da izruči turskog novinara Turguta Kaju koji je u svojoj zemlji osuđen za učešće u "terorističkoj organizaciji", saopštili su u Atini izvori bliski pravosuđu...Kaja je prvi put 2015. uhapšen u Grčkoj. Potom je novinar oslobođen, ali je ponovo uhapšen u...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.