Izvor: Radio 021, 08.Maj.2021, 07:13

Grčka se priprema za turističku sezonu: Danas se otvaraju privatne plaže, muzeji sledeće nedelje

U Grčkoj se danas ponovo otvaraju privatne plaže, a muzeji iduće nedelje, najavili su zdravstrveni zvaničnici koji pripremaju otvaranje turističke sezone 15. maja.

Muzeji će biti otvoreni 14. maja, bioskopi na otvorenom 21. maja sa smanjenim kapacitetom i pozorišta 28. maja.

Vlada je u aprilu počela ublažavanje restriktivnih mera uvedenih u novembru i odobrila ponovo otvaranje većine trgovina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na malo, osim velikih tržnih centara. Bašte kafea i restorani su ponovo otvoreni od 3. maja.

Međutim, zaposleni u turizmu ne očekuju masovne dolaske stranih turista pre jula.

U aprilu je ukinuta obaveza karantina za vakcinisane putnike ili osobe sa kovid testom iz zemalja Evropske unije i još nekoliko zemalja kao što su Velika Britanija i SAD. Grčka je teško pogođena trećim talasom pandemije, a najveći broj od 10.000 umrlih od kovida-19 zabeležen je u poslednja tri meseca.

U zemlji od 10,8 miliona stanovnika zaraza koronavirusom potvrđena je kod ukupno 350.000 ljudi. Dato je više od 3,4 miliona doza vakcina, a više od milion ljudi je dobilo drugu dozu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.