Izvor: Southeast European Times, 30.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka se pridružila projektu gasovoda Južni tok

30/04/2008

MOSKVA, Rusija -- Grčka i Rusija potpisale su u utorak (29. aprila) sporazum kojim je predviđeno učešće Atine u projektu izgradnje cevovoda Južni tok za prirodni gas, u sklopu jednodnevne posete grčkog premijera Kostasa Karamanlisa Moskvi. "Uveren sam da će pragmatičan pristup grčkih lidera u vrlo bliskoj budućnosti doneti značajne dividende Grčkoj, Balkanu i Evropi", izjavio je odlazeći ruski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Vladimir Putin. "Opcije Grčke u energetskom sektoru kao isključivi kriterijum imaju energetsku sigurnost naše zemlje i naših evropskih partnera", rekao je Karamanlis.

Posle sastanka sa Karamanlisom, Putin je rekao da Moskva i Atina imaju slične stavove o situaciji na Balkanu i pitanju Kosova. On je ponovio da Rusija podržava striktno pridržavanje principa i pravila međunarodnog prava i poštovanje međusobnih interesa u rešavanju svih sporova na osnovu pregovora. Pre odlaska Karamanlis se sastao sa Putinovim pažljivo izabranim naslednikom Dimitrijem Medvedevim, koji preuzima predsedničku funkciju sledeće nedelje. (AFP, Tanjug, Kanal 5, Sinhua, ANA-MPA, ITAR-TAS, Rojters, ERT - 29/04/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.