Grčka policija uhapsila šestoricu krijumčara migranata

Izvor: B92, 18.Jul.2020, 22:54

Grčka policija uhapsila šestoricu krijumčara migranata

Grčka policija uhapsila je šest osoba zbog krijumčarenja migranata od Grčke do Italije jedrenjacima i traga za još petoricom.

Jedan osumnjičeni uhapšen je u petak kod obale Krfa dok je jedrenjakom prevozio 23 migranta ka Italiji. Drugi su uhapšeni u Atini.

Policija je navela da je grupa krijumčara kupila najmanje četiri jedrenjaka dužine od 10 do 15 metara od kojih je svaki mogao da preveze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minimum 15 migranata, prenosi AP.

Jedrenjaci su registrovani na ime jednog bugarskog državljanina.

Ova grupa krijumčara aktivna je od prošle godine, a migrante je do Krfa prevozila kolima ili autobusom. Svaki migrant morao je da plati 5.500 evra za put, saopštila je policija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.