Grčka policija uhapsila državljanina Srbije po poternici Hrvatske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2022, 07:11

Grčka policija uhapsila državljanina Srbije po poternici Hrvatske

Grčka policija privela je 59-godišnjeg Srbina za kojim je Hrvatska raspisala poternicu zbog navodnih ratnih zločina počinjenih 1991. godine.

Grčke vlasti su saopštile da je državljanin Srbije uhapšen u ponedeljak nakon što je prešao granicu iz Severne Makedonije na putu ka letovalištu u severnoj Grčkoj, gde je pošao sa suprugom i ćerkom, prenosi AP.

Uhapšeni tvrdi da je bio vojni obveznik JNA, ali je negirao da je počinio bilo kakav zločin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tokom akcija koje su dovele do pogibije civila između 19. avgusta i 14. decembra 1991. godine u hrvatskim mestima Voćinu i Zujati.

Privedeni muškarac odveden je u Solun gde će se pojaviti pred javnim tužiocem, a tročlano sudsko veće razmatraće potom zahtev za izručenje Hrvatskoj.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grčka policija uhapsila državljanina Srbije po poternici Hrvatske

Izvor: B92, 28.Jun.2022

Grčka policija privela je Srbina (59) za kojim je Hrvatska raspisala poternicu zbog navodnih ratnih zločina počinjenih 1991. godine...Grčke vlasti su saopštile da je državaljanin Srbije uhapšen u ponedeljak nakon što je prešao granicu iz Severne Makedonije na putu ka letovalištu u severnoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.