Grčka policija sukobila se sa studentima koji protestuju zbog reformi Vlade

Izvor: Beta, 24.Okt.2019, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka policija sukobila se sa studentima koji protestuju zbog reformi Vlade

Policija se danas sukobila sa studentima u Atini i Solunu na protestima zbog plana nove, konzervativne vlade za reformu poslovanja komunalnih službi.U Atini su u sukobu studenata i policije ispred parlamenta povredjeni su jedan demonstrant i jedan policajac. Policija je upotrebila suzavac da rastera demonstrante.Do sukoba je došlo i tokom studentskog protesta u Solunu. Vlada premijera Kirijakosa Mitsotakisa koja je na dužnosti tri meseca, kaže da će reforma pojednostaviti propise i povećati investicije u komunalne usluge što će Grčkoj pomoći da izadje iz dugotrajne finansijske krize.Micotakis želi da poveća rast agresivnijim politikama, obećavajući da će sledeće godine ostvariti rast od 2,8 posto, što je više od prognoze Evropske komisije - 2,2 posto.Medjutim, sindikati tvrde da će prava radnika biti narušena, uključujući pravo na kolektivno pregovaranje s poslodavcima o platama.Štrajk komunalaca je poremetio odnošenje smeća i druge komunalne usluge u Atini i drugim gradovima.Više od 2.000 komunalnih radnika u štrajku danas je protestovalo pred Skupštinom Grčke zbog plana nove, konzervativne vlade za reformu poslovanja komunalnih službi.Demonstranti su se kratko sukobili s policijom pokušavši da probiju kordon ispred zgrade parlamenta, ali nije bilo hapšenja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukobi policije i studenata u Atini i Solunu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2019

ATINA - Pripadnici policije sukobili su se danas sa studentima u Atini i Solunu, tokom štrajka i uličnih demonstracija protiv reformi poslovanja komunalnih službi koje planira da sprovede nova konzervativna vlada.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.