Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2020, 16:08

Grčka pokreće kampanju za propagiranje vakcinisanja protiv KOVIDA-19

Grčka vlada konzervativne partije Nova demokratija želi međupartijski dogovor o organizaciji propagandne kampanje za vakcinsanje protiv KOVIDA-19.

Premijer Kirijakos Micotakis tražio je od Ministarstva zdravlja da kontaktira sve partije i predstavi im vladinu politiku vakcinacije, da bi u dogovoru sa svim partijama bila pokrenuta velika komunikaciona kampanja.

Cilj kampanje je da se grčko društvo ubedi da je potrebno da se vakciniše što je moguće više >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ljudi.

"Želim da verujem da će sve partije podržati ovaj napor", rekao je Micotakis, dodajući da se treba -boriti protiv lažnih vesti o COVID-19, prenosi briselski portal EURACITV.

Vlada je tokom prvog talasa pandemije dala 20 miliona evra medijima da bi ukazivali na neophodnost ostajanja kod kuće i drugih sanitarnih mera, ali je opozicija optuživala Vladu da pokušava da kontroliše medije.

Neki mediji, kao što je medijska grupa Alter Ego, odbili su tada novac, kritikujući proces raspodele i ističući da bi takva kampanja trebalo da se sprovodi besplatno.

Po podacima Ministarstva zdravlja, više od 1.000 centara za buduću vakcinaciju radiće u centrima primarne zdravstvene zaštite širom zemlje.

Ministar zdravlja Vasilis Kikilijas izjavio je da je cilj da se radi u dve smene, pre i posle podne, i da se vakciniše više od 2,5 miliona građana mesečno što znači da bi vakcinacija 11 miliona stanovnika Grčke ukupno trajala oko četiri meseca.

Evropska komisija je ranije istakla da vlade članica moraju da pošalju jasne poruke svojoj javnosti o vakcini.

Uz to, "imati vakcinu bez odgovarajuće infrastrukture za vakcinaciju imaće nula koristi", izjavili su izvori iz EU za EURACTIV.com.

Evropska komisija je vlade pozvala i da preduzmu potrebne pripreme do odobrenja vakcine protiv COVID-19. Tako će svaka zemlja morati da s farmaceutskim kompanijama organizuje prevoz vakcina, i da napravi registar osoba koje dobiju vakcinu, a i da podseti vakcinisane da treba da dobiju i drugu dozu ako bude potebno.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.