Izvor: Southeast European Times, 01.Apr.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka odbacuje predloge Makedonije za unapređivanje odnosa

31/03/2009

ATINA, Grčka -- Ministarka inostranih poslova Dora Bakojani odbacila je inicijativu makedonskog kolege Antonija Milošoskog usmerenu na unapređivanje zategnutih odnosa između dva suseda, javili su mediji u ponedeljak (30. marta). U pismu Bakojanijevoj 13. marta Milošoski je ukazao da dve zemlje treba da prevaziđu svoje razlike potpisivanjem zajedničke deklaracije o prijateljstvu i saradnji i okvirnog predloga o napretku u bilateralnim odnosima. Bakojani je u svom >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << odgovoru opisala te ideje kao "deklarativne izjave sporne koristi i efikasnosti", saopštio je portparol grčkog ministarstva inostranih poslova Jorgos Kumocakos. Bakojani je takođe naglasila da Atina želi "konkretne postupke, a ne reči kako bi se impresionirao svet".

Ona je takođe osudila, kako je opisala, "ekstremne i fanatične pozicije" Makedonije. Stav Skoplja takođe remeti njegove ambicije vezane za EU i NATO, dodala je ona. (Ekspres, Večer - 31/03/09; ANA-MPA, Naftemporiki, In.news, Makfaks - 30/03/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.