Grčka nota stigla u Skoplje

Izvor: RTS, 11.Feb.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka nota stigla u Skoplje

Vlada Grčke poslala je zvaničnu diplomatsku notu kojom obaveštava makedonsku vladu da je okončana ratifikacija Prespanskog sporazuma i Protokola o pristupanju Severne Makedonije u NATO.
Sledeći korak je da makedonska vlada objavi u Službenom glasniku da su ustavne izmene i zakon o promeni imena stupili na snagu, odnosno da zvanično počinje primena novog imena države Republika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Severna Makedonija, prenosi Telma.

Nakon toga će makedonska i grčka vlada poslati zajedničko pismo generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Antoniju Guteresu u kome će ga obavestiti da je spor oko imena razrešen i da se time zatvara ovo pitanje.
Vlasti u Skoplju će zatim pismom informisati Sekretarijat UN, zemlje članice UN, kao i sve međunarodne organizacije o novom ustavnom imenu države.
Skopske vlasti će, takođe, u roku od sedam dana, promeniti zvanične table na državnim i javnim institucijama, graničnim prelazima, kao i diplomatsko-konzularnim predstavništvima.
Nove table sa novim imenom države već su pripremljene.
Pogledaj vesti o: Grčka,   NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka nota stigla u Skoplje

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2019, 00:38

Vlada Grčke poslala je zvaničnu diplomatsku notu kojom obaveštava makedonsku vladu da je okončana ratifikacija Prespanskog sporazuma i Protokola o pristupanju Severne Makedonije u NATO, prenosi Tanjug...Sledeći korak je da makedonska vlada objavi u Službenom glasniku da su ustavne izmene i zakon...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.