Grčka i Albanija da reše pitanje morskih zona na sudu u Hagu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2020, 16:45

Grčka i Albanija da reše pitanje morskih zona na sudu u Hagu

Grčka i Albanija trebalo bi da reše pitanje svojih pomorskih zona na Međunarodnom sudu pravde (ICJ) u Hagu, složili su se danas grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendias i albanski premijer Edi Rama tokom sastanka u Tirani.

Dendias je podvukao, u izjavama nakon sastanka sa Ramom, da su se "nakon što smo temeljno ispitali stvar, dogovorili da zajednički pribegnemo međunarodnoj pravdi, Međunarodnom sudu u Hagu", prenosi grčka agencija ANA.

Dendias >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << boravi u Tirani na nizu sastanaka sa albanskim državnim i političkim vlastima.

Pre Rame, sastao se sa vršiocem dužnosti albanskog ministra spoljnih poslova Gentom Cakajem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i evropskim izgledima zapadnog Balkana.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRČKA I ALBANIJA IDU U HAG: Međunarodni sud pravde će morati da donese konačnu presudu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020

Nikos Dendias i Edi Rama su se dogovorili da rešenje pitanja pomorskih zona potraže u Evropi..Grčka i Albanija trebalo bi da reše pitanje svojih pomorskih zona na Međunarodnom sudu pravde (ICJ) u Hagu, složili su se danas grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendias i albanski premijer Edi Rama...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.