UŽIVO: Grčka - Srbija

Izvor: Mondo, 13.Sep.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Grčka - Srbija

Izabranici Aleksandra Đorđevića večeras u Heraklionu kreću u završne borbe za plasman na Svetski kup 2019.

Grčka - Srbija, meč 1. kola L grupe kvalifikacija za Mundobasket, koji će septembra sledeće godine biti održan u Kini.

"Orlovi" su u prvoj fazi doživeli dva poraza, oba od Nemačke, zauzimaju treće mesto sa skorom 4-2 i bilo bi od velikog značaja da u aktuelnom mini-ciklusu, kada su u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << znatno jačem sastavu nego što će biti u novembru i februaru, ostvare dve pobede.

Da bi u Kini 2019. branila srebrnu medalju iz Madrida 2014, reprezentacija Srbije u najmanju ruku treba da odbije napad Izraela (3-3), dok su Gruzija (2-4) i Estonija (2-5) trenutno autsajderi u borbi za treće mesto.

Prema zvaničnom sajtu FIBA, selektori Tanasis Skurtopulos i Aleksandar Đorđević odredili su po 12 igrača za večerašnji meč.

GRČKA: Dorsi, Kalates, Burusis, Slukas, Papajanis, Printezis, Papanikolau, Mancaris, Papapetru, Vasilopulos, T. Adetokunbo, Mitoglu.

SRBIJA: Simonović, Jelovac, Bogdanović, Bjelica, Kalinić, Lučić, Milosavljević, Raduljica, Milutinov, Nedović, Micić, Jović.

To znači da u sastavu (očekivano) nema Alekse Avramovića i Uroša Lukovića.

Utakmicu u dvorani "Dio Aorakija" pratimo od 20.00 u tekstualnom prenosu!

UŽIVO

5' Ofanzivni skok Lučića, pa trojka Jovića - 7:8. Pre toga su Grci dobro zaustavili napad koji je kreirao Bogdanović.

4' Kalates uzvraća na trojku Bjelice - 5:5.

- STARTNE PETORKE: Kalates, Papapetru, Papanikolau, Printezis, Burusis - Jović, Bogdanović, Lučić, Bjelica, Milutinov.

Đorđević u odnosu na junski "prozor", kada smo u gostima pobedili Gruziju 87:50 i u Novom Sadu izgubili od Nemačke 81:88, računa na čak sedmoricu novih igrača, uključujući asove iz NBA lige, Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu.

Zajedno sa Kalinićem, Raduljicom, Jovićem i Simonovićem, njih dvojica su bili u timu koji je u osmini finala poslednjeg SP deklasirao Grke, rezultatom 90:72. Ključni hendikep je izostanak Miloša Teodosića, koji nije igrao za "orlove" od Olimpijskih igara u Riju 2016.

Grci takođe "vraćaju" šestoricu aktera utakmice u Madridu - Kalatesa, Burusisa, Slukasa, Printezisa, Papanikolaua i Mancarisa. Zvezdu Milvoki Baksa, Janisa Adetokunba, ovom prilikom "menja" njegov brat Tanasis.

Posle 2014, Srbija i Grčka igrale su samo prijateljske utakmice i sve su dobili srpski košarkaši - dve u Beogradu i jednu u Atini.

GRUPA L

Estonija - Nemačka 43:86 (15:26, 9:23, 6:24, 13:13)

/Vajdeman 14 - Šruder 18, 6sk, 10as, Bartel 12, 8sk, Cirbes 12, 5sk/

Izrael - Gruzija 19.00

Grčka - Srbija 20.00

TABELA: Nemačka 7-0, Grčka 6-0, Srbija 4-2, Izrael 3-3, Gruzija 2-4, Estonija 2-5.

Na Svetski kup idu tri prvoplasirane ekipe.

Naredne utakmice (16. septembra): Nemačka - Izrael, Gruzija - Grčka, Srbija - Estonija.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.