Požar na jugu Grčke pod kontrolom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2020, 12:25

Požar na jugu Grčke pod kontrolom

Grčki vatrogasci su sinoć, nakon što se vetar smirio, uspeli da stave pod kontrolu veliki požar na jugu te zemlje koji je besneo više od jednog dana, prisiljavajući na evakuaciju sela i letnjih kampova.

Šef vatrogasne službe Stefanos Kolokuris rekao je da se vatra istočno od grada Korinta smanjuje, prenosi AP.

"Trenutno nema aktivnog fronta'', rekao je on na državnoj televiziji ERT.

Vlasti su prethodno iz predostrožnosti evakuisale još jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << selo i dečji letnji kamp, a 20 aviona i helikoptera pomogli su više od 300 vatrogasaca na terenu koji su se borili da obuzdaju požar.

Naredbe za evakuaciju izdate su za ukupno sedam sela i dva kampa otkako je požar započeo u sredu u primorskom naselju Kehries, više od 80 kilometara jugozapadno od Atine, i brzo se proširio na unutrašnjost.

Izgorelo je dosta obradivog zemljišta, borova i maslina, a ozbiljno je oštećeno oko 10 kuća, rekli su lokalni zvaničnici. Jedan vatrogasac je lakše povređen.

Vatrogasna služba saopštila je da su od sinoć širom Grčke izbila 72 šumska požara.

Požari i dalje besne na Korintu

Grčki vatrpogasci drugi dan se bore sa šumskim požarom koji je izbio na istočnom Peloponezu.

Požar je izbio u sredu, međutim do četvrtka uveče vatrogasci nisu uspeli da ga savladaju, a lokalno stanovništvo i turisti morali su da se evakuišu budući da se požar približio naseljima.

Gradonačelnik Korinta rekao je da je požar van kontrole i proglasio je vanredno stanje u regionu, prenosi BBC.

U gašenju požara učestvuje više od 260 vatrogasaca, kao i 10 helikoptera i 10 aviona.

"Uprkos tome što je skoro cela vazdušna flota uključena u gašenje požara, situacija nije pod kontrolom", izjavio je gradonačelnik Vasilis Nanopulos.

Za sada nije prijavljeno da je iko od građana zadobio povrede ili stradao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.