Izvor: Southeast European Times, 08.Nov.2009, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka Nova demokratija održala vanredni kongres

08/11/2009

ATINA, Grčka -- Oko 4.500 članova stranke desnog centra Nove demokratije (ND) okupilo se u subotu (7. novembar) na vanrednom kongresu u Atini. Oni su usvojili izmene statuta stranke koji će omogućiti svim redovnim članovima da glasaju u procesu izbora novog lidera ND.

Glasanje za novog lidera biće održano 29. novembra. Tri kandidata -- bivši ministri inostranih poslova Dora Bakojani i Antonis Samaras i solunski prefekt Panagiotis Psomijadis -- nadmeću >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << se da zamene bivšeg premijera Kostasa Karamanlisa, koji se povukao sa mesta lidera stranke nakon što je ND izgubila na vanrednim opštim izborima 4. oktobra.

Bivši ministar zdravlja i gradonačelnik Atine Dimitris Avramopulos takođe je bio među kandidatima, ali je povukao svoju kandidaturu u poslednjem momentu rekavši da ne želi da bude deo unutarstranačke borbe. (ANA-MPA - 08/11/09; MIA - 07/11/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.