Izvor: Blic, 23.Jan.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Nećemo isporučiti turske vojnike, sudićemo im u Atini

Grčka neće isporučiti osmoricu turskih vojnika koji su prebegli posle neuspelog pokušaja vojnog puča u Turskoj 2016. godine, ali ponuda da im se sudi u Atini i dalje važi, saopštilo je danas grčko Ministarstvo pravde.

Grčki ministar pravde Stavros Kontonis je novinarima izjavio da je o ovom slučaju razgovarao u Atini sa zamenikom turskog ministra pravde Bilalom Učarom.

Kontonis je rekao da je vrhovni sud odbacio zahtev Turske za ekstradiciju vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da stoga oni neće biti vraćeni.

"Naša strana je objasnila zakonski okvir koji je, nadamo se, u potpunosti razumela turska strana", naveo je on.

Rojters podseća da su osmorica turskih vojnika helikopterom prešla na teritoriju Grčke 16. jula 2016. godine, navodeći da strahuju za svoje živote.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Nećemo isporučiti turske vojnike, možemo im suditi

Izvor: Večernje novosti, 23.Jan.2018

Grčka neće isporučiti osmoricu turskih vojnika koji su prebegli posle neuspelog pokušaja vojnog puča u Turskoj 2016. godine, ali ponuda da im se sudi u Atini i dalje važi, saopštilo je grčko Ministarstvo pravde Grčka neće isporučiti osmoricu turskih vojnika koji su prebegli...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.