Grci izglasavaju NEPOVERENJE VLADI?! Ciprasu se TRESE FOTELJA zbog dogovora sa Skopljem!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2018, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci izglasavaju NEPOVERENJE VLADI?! Ciprasu se TRESE FOTELJA zbog dogovora sa Skopljem!

Atina na nogama

Grčki parlament počeo je večeras raspravu o zahtevu za nepoverenje vladi premijera Aleksisa Ciprasa, a zahtev je podneo lider glavne opozicione partije Nova demokratija, Kirijakos Micotakis, zbog dogovora sa Makedonijom o novom imenu te bivše jugoslovenske republike

Rasprava će se okončati do 14:00 sati u subotu, odlučilo je Predsedništvo parlamenta, prenosi ANA.

Micotakis je, podnoseći zahtev, optužio vladu da i ekonomijom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nacionalnim pitanjima rukovodi "na opasan način i bez parlamentarnog legitimiteta", a sporazum sa Skopljem je nazvao štetnim po nacionalne interese i "konačnim udarcem za Grke koji su pretrpeli godine stroge štednje".

- Cipras se sprema da potpiše sporazum i obaveže zemlju okvirom koji će nas staviti pred svršen čin. Kombinacija ekonomskih i nacionalnih pitanja nije slučajna, već je svestan izbor kako bi se skrenula pažnja sa ekonomskih pitanja- rekao je opozicioni lider.

Inače, zahtev za glasanje o nepoverenju prihvata se samo ukoliko ga podrži apsolutna većina od oko 300 poslanika izabranih u parlament, napominje grčka agencija.

Ciprasova vladajuća levičarsko-desničarska koalicija ima 154 mesta u 300-članom parlamentu, pa nema mnogo izgleda da vlada padne, ocenjuje Rojters. Međutim, ukazuje britanska agencija, ukoliko parlament ipak izglasa nepoverenje vladi, Cipras bi morao da mandat preda predsedniku zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.