Grci i Makedonci dogovorili smanjenje cene rominga

Izvor: B92, 19.Feb.2019, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci i Makedonci dogovorili smanjenje cene rominga

Skoplje/Atina -- Severna Makedonija i Grčka su danas u Skoplju dogovorile medjusobno smanjenje cena roming usluga u mobilnoj telefoniji i da to počne pre letnje sezone.

Memorandum o razumevanju za smanjenje cena roming usluga potpisali su makedonski ministar za informatičko društvo Damjan Mančevski i grčki ministar telekomunikacija Nikos Papas.

Mančevski je rekao da se tim dokumetom predviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "dinamično smanjenje cena roming usluga sa ciljem da dođu na nivo koji je važio u EU pre nego što se uvede princip roming kao kod kuće".

"Želimo da pre početka letnje sezone imamo smanjenje cene prenosa podataka (interneta u romingu) što će omogućiti građanima dva zemlje da ovog leta osete korist (Prepanskog) dogovora. Sledeći korak je potpuno ukidanje rominga", rekao je on.

Prema rečima Mančevskog, kod dinamike koja je utvrđena za potpuno ukidanje cena u romingu ostavljeno je malo više prosotora kako bi se izjednačilo sa dinamikom ukidanja romiga sa zemljama Zapadnog Balkana, što znači do 2021. godine.

Memorandum o razumevanju koji su potpisali Mančevski i Papas je prvi bilateralni dokument dve susedne zemje nakon potpisivanja Prespanskog dogovora kojim je rešen višedecenijski spor oko imena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Severna Makedonija i Grčka dogovorile smanjenje cena rominga

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Feb.2019

Severna Makedonija i Grčka su danas u Skoplju dogovorile međusobno smanjenje cena roming usluga u mobilnoj telefoniji i da to počne pre letnje sezone...Memorandum o razumevanju za smanjenje cena roming usluga potpisali su makedonski ministar za informatičko društvo Damjan Mančevski i grčki ministar...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.