GRČKA UVODI NOVE MERE ZA SUZBIJANJE KORONA VIRUSA: Od ponedeljka u ovoj zemlji obavezni kućni testovi za zaposlene

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2021, 14:45

GRČKA UVODI NOVE MERE ZA SUZBIJANJE KORONA VIRUSA: Od ponedeljka u ovoj zemlji obavezni kućni testovi za zaposlene

Od ponedeljka 19. Aprila, građani Grčke koji su zaposleni u javnom i privatnom sektoru moraće da se testiraju jedanput nedeljno.

U Grčkoj će kućni testovi na korona virus biti obavezni za veći broj zaposlenih u javnom i privatnom sektoru od ponedeljka, 19. aprila, objavili su danas grčki ministri u zajedničkom saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Kada je reč o javnom sektoru, testovi će biti obavezni za radnike u Civilnim servisnim centrima (KEP), opštinama, sudovima, službama za čišćenje i ljudima koji rade u službi "Pomoć u kući", javlja list Katimerini.

U privatnom sektoru, zaposleni u maloprodaji će morati da dokažu da su negativni, kao i radnici koji rade u ugostiteljstvu, saobraćaju, turizmu, zatim frizeri, zaposleni u salonima lepote, kladionicama.

Testovi će se raditi jednom nedeljno, pre odlaska na posao i važiće sedam dana.

Poslodavcu nije dozvoljeno da pusti radnika u firmu koji se nije testirao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.