Evropa: Grčka otvorena za slobodan prolaz sa EU kovid seretifikatom; Rekordan broj novozaraženih u Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2022, 12:42

Evropa: Grčka otvorena za slobodan prolaz sa EU kovid seretifikatom; Rekordan broj novozaraženih u Rusiji

Vakcinisani i oni koji su preležali kovid-19 i imaju važeće evropske sertifikate, moći će slobodno da prolaze kroz Grčku bez dodatnih testiranja, ali će morati da se testiraju i dobiju negativan PCR nalaz ako budu želeli da borave u Grčkoj.

Ulazak u Grčku će biti dozvoljen svim građanima Evropske unije, Šengenskog prostora i za građane 33 države koje su uključene u sistem digitalne sertifikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU, među kojima su i Srbija i Severna Makedonija.

Ovo su nova pravila koja se uvode u Grčkoj i koja će važiti za sve, prenosi agecnija MIA.

Grčka posle dva meseca ukida mere uvedene 19. decembra prošle godine, koje predviđaju obavezni PCR/brzi test za državljane svih zemalja, bez obzira da li su vakcinisani ili ne.

Ministar zdravstva Grčke Tanos Plevri potvrdio je da će ulazak u "zemlju biti slobodan, bez obaveznog dodatnog testiranja, za sve koji imaju važeći evropski kovid sertifikat.

Rekordan broj novozaraženih u Rusiji, više od 180.000

U Rusiji je u poslednja 24 sata zabeležen 180.071 novi slučaj koronavirusa, što je najviši dnevni bilans od početka pandemije, saopštio je krizni štab te zemlje.

Od poslednjeg preseka umrlo je 661 osoba.

U proteklom danu hospitalizovano je 12.749 obolelih, prenosi Interfaks.

Omikron varijanta koronavirusa registrovana je u 84 ruskih oblasti.

Od početka pandemije u Rusiji je otkriveno 12.810.118 slučajeva korona virusa, a preminulo je 335.414 osoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.