ERDOGAN SE OBRUŠIO NA GRČKU! Pale teške reči zbog podrške Amerikancima, Atina od Ankare tražila JEDNU STVAR

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2022, 10:18

ERDOGAN SE OBRUŠIO NA GRČKU! Pale teške reči zbog podrške Amerikancima, Atina od Ankare tražila JEDNU STVAR

Micotakis se, govoreći u američkom Kongresu, obrušio na Tursku.

- Zapadu se ne može verovati, pogotovo kada je u pitanju politika - ovo mišljenje je u nedelju, 12. juna, izneo predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

- Kada njih (Grčku) pitamo zašto umnožavate (američke) baze, oni odgovaraju: "To je protiv Rusije". A šta su uradili za Ukrajinu protiv Rusije? Njihove reči su pune laži. Zapadu se ne može verovati! Posebno kada je u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njihova politika - rekao je turski lider.

On, međutim, veruje da Turska može da komunicira sa zapadnim zemljama u oblastima nauke i kulture.

Čitaocima turskog lista "Haber7" nije se dopala namera Grčke da SAD prepusti još četiri vojne baze na svojoj teritoriji.

Zatražili su da Ankara - kao odgovor na nove američke baze u Grčkoj – "na potrebnim tačkama rasporedi S-400".

Predsednik Turske je 23. maja rekao da grčki premijer Kirijakos Micotakis, posle posete Sjedinjenim Državama, tokom koje je pozvao Vašington da ne prodaje F-16 Turskoj, za njega "više ne postoji".

Erdogan je ustvrdio i da putevi u Evropu "terorističke organizacije FETO" ka Evropi vode preko Grčke.

Prema njegovim rečima, problem podele Kipra na grčki i turski deo ostaje nerešen među državama već 48 godina. Grci žele da Kipar vide ujedinjen i isključivo pod grčkim protektoratom, podsetio je.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.