ERDOGAN POSLAO 17 BRODOVA I PODMORNICA, GRČKA SPREMNA ZA RAT: Situacija dovedena do tačke ključanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2020, 23:13

ERDOGAN POSLAO 17 BRODOVA I PODMORNICA, GRČKA SPREMNA ZA RAT: Situacija dovedena do tačke ključanja

Grupa od 17 turskih brodova i podmornica ušla je u teritorijalne vode kod Kastelrija, a 10 plovila se nalazi u blizini Mitilene i Samosa

Turski ratni brodovi ušli su u grčke teritorijalne vode. .

Grčka vojska podigla je stanje pripravnosti, na nivo spremni za rat, u očekivanju daljeg razvoja situacije. Ovo je drugi incident danas. Prethodno je više Turskih aviona narušilo grčki vazdušni prostor. Iako Atina pokušava da incident održi na niskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nivou, činjenica je da to sa Erdoganom u ovom trenutku nije izvodljivo.

Ovaj incident uzbunio je i NATO saveznike, a Pentagon je kako navode grčki mediji, izdao naređanje svojim brodovima i podmornicama da hitno zaplove u Egejsko more.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.