EL - Lud meč u Atini, Alba bolja od Panatinaikosa posle dva produžetka!

Izvor: Sportske.net, 14.Nov.2019, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - Lud meč u Atini, Alba bolja od Panatinaikosa posle dva produžetka!

Pobeda sastava iz Berlina nakon 50 minuta košarke u "OAKA Areni".

Ekipa berlinske Albe slavila je u grčkoj prestonici protiv Panatinaikosa rezultatom 105:106 (88:88).

Od starta je postalo jasno da nas čeka efikasan i neizvestan meč, prvi kvartal okončan je rezultatom 31:31.

U drugom Alba uspeva da se odlepi, gosti stižu do prednosti od devet poena pred odlazak na odmor.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Počeo je PAO da se vraća u trećem kvartalu, spustili su deficit na pet poena.

Do samog kraja je bilo neizvesno, domaćin u finišu dolazi do preokreta, Hermanson vraća prednost gostima, da bi Kalates sa linije penala dobio priliku da donese pobedu Panatinaikosu, ali je bio polovičan, te se otišlo u produžetak.

U dodatih pet minuta nijedna ekipa nije uspela da se odlepi, Hermanson je doneo izjednačenje Albi, pa se sa 98:98 otišlo u novi produžetak.

Tvrdo je bilo u nastavku, Papapetru je sa linije za slobodna bacanja u finišu doneo dva poena prednosti domaćinu, ali je potom Sikma pogodio za dva poena uz faul, realizovao je i dodatno bacanje, te u gosti došli do preokreta i pobede u "OAKA Areni".

Pobednički sastav je sa 20 poena i 10 asistencija predvodio Hermanson, pratili su ga Nnoko sa 17, Giedraitis sa 15, Sikma sa 14 poena, 10 skokova i sedam asistencija, Gifaj je takođe upisao 14 poena, dok je dvocifren bio i Tajman sa 11 postignutih poena.

Kod Panatinaikosa 39 poena neverovatnog Papapetrua, 22 je dodao Vajli, DeŠon Tomas je ubacio 16, Papas je dodao 14, dok je dabl dabl upisao Nik Kalates sa po 10 poena i asistencija, ali je imao i devet izgubljenih lopti.

Panatinaikos na 4-4 nakon osam kola, Alba je upisala drugi trijumf.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ludnica u Atini, dva produžetka, 211 poena i brejk Albe!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Nov.2019

Jedna od najluđih utakmica u dosadašnjem delu sezone odigrala se večeras u Atini, a iza nje stoje Panatinaikos i Alba! U potpunom rasulu od utakmice Alba je uspela da izdrži sve nalete Panatinaikosa, najbolju rolu karijere Janisa Papapetrua i odličnog Džejkoba kako bi odneo prvi brejk u sezoni!...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.