Izvor: B92, 08.Jun.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje mrtvih u zemljotresu u Grčkoj

Atina -- Najmanje dve osobe su poginule, a 50 ih je povređeno u snažnom zemljotresu od 6,5 stepeni Rihterove skale koji je pogodio jugozapad Grčke.

Kako se navodi, više je izveštaja o počinjenoj materijalnoj šteti i urušenim, uglavnom starim kućama. Epicentar zemljotresa je bio na 30. kilometru od luke Patras, koja je udaljena 150 kilometara zapadno od Atine. Zemljotres se osetio u celoj Grčkoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Jedan muškarac poginuo je kada se urušio krov kuće u selu u oblasti Kato Ahaja, a vatrogasci pokušavaju da pruže pomoć dečaku i jednom starijem muškracu koji su ostali zarobljeni ispod ruševina, saopštila je policija.

Najmanje je sedam osoba povređeno u zemljotresu u provinciji Ahaja, a jedan čovek je povređen na plaži na ostrvu Lefkada, kada se stenje obrušilo na njega.

Potres je izazvao klizište i odsekao jedan deo autoputa koji povezuje Korint i Patras, a delovi tog grada ostali su bez struje.

Potres se osetio i na jugu Italije.

Kako su javili grčki mediji, nemački Geofizički institut registrovao je epicentar potresa na severu Poloponeza jačine 6,6 stepeni, dok je Institut za geodinamiku u Atini saopštio da je jačina zemljotresa bila 6,5 stepeni Rihteorve skale.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije,   Zemljotres

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.