Dva slučaja virusa Zapadnog Nila potvrđena u Grčkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2019, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva slučaja virusa Zapadnog Nila potvrđena u Grčkoj

Atinska medicinska asocijacija (ISA) izrazila je zabrinutost nakon što je Nacionalna organizacija za javno zdravlje prošlog petka potvrdila da su do sada dve osobe zaražene virusom Zapadnog Nila u regionu Katerini i Ksanti u severnoj Grčkoj.

ISA je u ponedeljak saopštila da zabrinutost proizilazi iz činjenice da je grčka država poslednjih godina "kriminalno nemarna" i da nije preduzela potrebne mere predostrožnosti, javlja grčki Katimerini.

"Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezultat toga, virus se sada uspostavio u našoj zemlji", navodi ISA.

U 2018. godini prijavljeno je 316 infekcija, od kojih su 50 bile smrtonosne. Simptomi virusa uključuju groznicu, glavobolju, bolove u telu, osip na koži i natečene limfne čvorove. Virus se na ljude prenosi preko komaraca.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budite oprezni: Virus Zapadnog Nila u Grčkoj

Izvor: Mondo, 16.Jul.2019

Potvrđena dva slučaja virusa Zapadnog Nila u Grčkoj! Ako putujete tamo, preduzmite mere opreza!..Atinska medicinska asocijacija (ISA) izrazila je zabrinutost nakon što je Nacionalna organizacija za javno zdravlje prošlog petka potvrdila da su do sada dve osobe zaražene virusom Zapadnog Nila u regionu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.