Donesite SVOJ NOVAC kod nas GRČKA POZIVA BOGATAŠE iz CELOG SVETA! Postaje PORESKI RAJ?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Donesite SVOJ NOVAC kod nas" GRČKA POZIVA BOGATAŠE iz CELOG SVETA! Postaje PORESKI RAJ?!

Razmatra se model olakšica

Grčka razmatra da ponudi bogatim investitorima brojne poreske olakšice koje su do sada bili zamislivi samo u zemljama koje inače važe za "poreske rajeve".

Tamošnje ministarstvo finansija ispituje motive prenosa poreskog prebivališta u Grčkoj na fizička lica i preduzeća u inostranstvu.

Grčka trenutno razmatra na koji model da se ugleda, tako razmišljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o italijanskom, koji između ostalog omogućava fiksno godišnje plaćanje poreza od 100.000 evra poreskog obveznika, malteški model sa 15 odsto poreza, a proučava i kiparski model, koji omogućava bescarinsku prodaju akcija i obveznica i neoporezivi prihod od dividendi i kamata.

Kako prenose grčki mediji, prvi razgovori su već obavljeni s vladom, a odluka se očekuje u oktobru. Inače, Kipar i Malta spadaju u najbolje zemlje za iseljenje u pogledu (ne)plaćanja poreza.

U Malti se ne plaća porez na dohotke stečene u inostranstvu nitu na imovinu u instranstvu. Takođe u ovoj zemlji postaji specifičan status bez stalnog boravka.

Na Kipru na primer, ko pazari luksuzne nekretnine za najmanje dva miliona evra dobija takozvani "zlatni pasoš" bez mnogo propitivanja.

Mnogi to koriste da bi postali građani Evropske unije.

IZVOR ŽIVOTA ZA 100 MILIONA LJUDI: Ovo je najvažnija reka na svetu, a zbog nje bi moglo da zarati 11 država (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.