Đorđević: Iskoristili smo to što Grci nisu bili u najjačem sastavu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2018, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Iskoristili smo to što Grci nisu bili u najjačem sastavu

Selektor naše košarkaške reprezentacije odao priznanje i igračima i publici u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Srbija je savladala neporaženu Grčku i tako je načinila značajan korak u borbi za treće mesto koje takođe vodi na Svetsko prvenstvo u Kini dogodine. Đorđević kaže da je naš tim iskoristio to što Grci u Beograd nisu doputovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa najkvalitetnijim timom.

- Veoma, veoma bitna utakmica za nas. Naravno, niko pre utakmice nije znao da će biti laka. Oni ovde nisu došli s najboljim timom, a mi smo iskoristili. U početku smo pronašli igru pod košem, a potom je u nastavku energija bila dobra. Mislim da smo ispoštovali zadatke većim delom utakmice. Završili smo je u velikom stilu... Ostao nam je još jedan korak i nadam se da ćemo u tome uspeti - rekao je Đorđević.

Srbija je dominirala u najvećem delu meča, ali je bilo i oscilacija.

- Ono što mi se nije svidelo je veliki broj grešaka, čak 12 u prvom poluvremenu. To nije naša prepoznatljiva igra, odakle tražimo jednostavnost, bez teških dodavanja i rešenja... Možda je ona najteža igra, ali je najefikasnija - rekao je Đorđević.

Selektor se zahvalio svim košarkašima koji su se odazvali pozivu i što su bili u timu za prethodna dva meča.

- U tri dana je teško stvoriti igru, odnosno uigrati se. Često dolazi do promena... Igrači dolaze iz različitih sredina i treba vremena da se pripremi tim. Zahvalan sam svima što su bili. U ovakvim utakmicama se vidi da često individualni kvalitet presuđuje. Dobili smo neke mlade igrače koji se hrane iskustvom iz ovakvih okupjanja - izjavio je Đorđević.

Selektor se zahvalio publici koja je prepoznala bitan trenutak u kvalifikacijama i dodao da to mnogo znači igračima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.