Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2018, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije u Solunu, policija upotrijebila suzavac

SOLUN - Grčka policija upotrijebila je suzavac i šok-bombe kako bi rastjerala demonstrante tokom protesta zbog grčkog sporazuma sa susjednom Makedonijom o nazivu te države.

Policija nije nikoga uhapsila i nema povrijeđenih u današnjim protestima u Solunu, glavnom gradu grčke pokrajine Makedonije.

Nasilje je izbilo kada je oko 300 protivnika pokušalo da poremeti diskusije koje je organizovala grčka vladajuća partija Siriza o postignutom sporazumu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Samo mjesto održavanja diskusije je izmijenjeno zbog prijetnji lokalnih fudbalskih navijača, javlja AP.

Prema sporazumu koji su potpisali ministri spoljnih poslova dvije zemlje, Makedonija će biti preimenovana u Republika Sjeverna Makedonija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u Solunu, policija ispalila suzavac i šok bombe

Izvor: RTS, 25.Jun.2018

. Grčka policija ispalila je suzavac i šok bombe kako bi rasterala učesnike protesta protiv sporazuma Atine i Skoplja o novom imenu Makedonije, koji su pokušali da poremete diskusiju o tom sporazumu u Solunu.

Nastavak na RTS...

Grčka policija upotrebila suzavac i šok bombe protiv demonstranata u Solunu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2018

Policija je danas u Solunu upotrebila suzavac i šok bombe protiv demonstranata koji su protestvovali zbog sporazuma sa Makedonijom oko imena ovog severnog grčkog suseda...Nema izveštaja o ranjenima i uhapšenima tokom današnjeg protesta u Solunu, prestonici grčke provincije Makedonije...Do nasilja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.