DA LI ĆEMO NA GRČKIM PLAŽAMA NOSITI MASKE I PORUKAMA REZERVISATI LEŽALJKE: Konačno stavljena tačka na sve nedoumice

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2021, 16:59

DA LI ĆEMO NA GRČKIM PLAŽAMA NOSITI MASKE I PORUKAMA REZERVISATI LEŽALJKE: Konačno stavljena tačka na sve nedoumice

Demantovane informacije o ograničenjima u Grčkoj

Nije tačno da turisti na plažama u Grčkoj nose maske, niti da se ležaljke i suncobrani rezervišu putem SMS-a poruka, ali je tačno da na plažama postoji fizička razdaljina između ležaljki, kažu iz turističkih agencija.

Direktorka jedne od agencija Jelena Milanović ističe da njena agencija još nema svoje turiste u Grčkoj, prva grupa kreće 19. maja, ali da prema informacijama od poslovnih partnera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz ove zemlje saznaje da tamo epidemiološke mere popuštaju i da bi situacija 15. maja, kada zvanično počinje turistička sezona, trebalo da bude sasvim dobra.

- To što se kod nas pisalo da se na plaži nose maske je potpuna neistina. Maske se, uostalom kao i kod nas i u drugim evropskim zemljama, u zatvorenom prostoru nose - kaže ona.

Dodaje i da su otvorene bašte restorana i kafića i da sve ide u dobrom pravcu, kako su i najavljivali grčki zvaničnici.

- Mere koje budu važile od 15. maja za Grke važiće i za sve turiste a to znači da ćemo sigurno nositi masku u zatvorenom prostoru a da ćemo na plažama i po baštama restorana i kafića poštovati fizičku distancu - kaže Milanović.

Kada je reč o uslovima putovanja u Grčku od 15. maja i mogućim izmenama uslova pre svega za decu, ona kaže da se detalji još ne znaju i da se čeka 14. maj, kao datum kada bi sve pojedinosti trebalo da se obelodane.

I vlasnica turističke agencije u Grčkoj Ana Nikolić tvrdi da turisti koji ovog leta budu letovali u Grčkoj neće morati da nose maske na otvorenom.

- Na plažama neće biti posebnih pravila za turiste, osim što će, kao što je bilo i prošle godine, između ležaljki morati da postoji distanca i što će one morati redovno da se dezinfikuju - kaže Nikolić i demantuje pisanje nekih srpskih medija da će turisti morati SMS-om da rezervišu ležaljke i suncobrane na grčkim plažama.

Podseća da su u Grčkoj još na snazi SMS poruke kao dozvole za izlazak iz kuće ali da se ubrzo očekuje njihovo ukidanje.

Nikolić navodi i da srpskih turista već ima u grčkim letovalištima a najviše na Tasosu i Halkidikiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.