Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021, 10:02

Crne rupe Crne Gore, Grci silovito do polufinala

Potop selekcije Vladimira Gojkovića u četvrtfinalu - 4:10

Vaterpolo selekcija Grčke drugi put u svojoj istoriji igraće polufinale Olimpijskih igara. Prvi put u tome je uspela na svom terenu u Atini 2004. godiine, kada je zauzela četvrto mesto, a sada deluje da je definitivno spremna da napravi dodatni iskorak. Selekcija Todorisa Vlahosa demostrirala je silu u četvrtfinalnom okršaju sa Crnom Gorom, koju je granitnom odbranom svela na ekstremno mali broj pogodaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pa je prilično ubedlivo stigla do prilike da se bori za odličje - 10:4 (1:0, 2:1, 3:1, 4:2).

Crnogorci su imali ozbiljne "crne rupe" u svojoj igri, prvi pogodak su postigli tek u prvom minutu druge četvrtine, a drugi tek 14 minuta kasnije, u finišu treće deonice, kada su Grci vodili sa nedostižnih 6:1. Nakon toga usledio je jedini period na meču u kojem je selekcija Vladimira Gojkovića imala dominantnu ulogu. Crnogorci su uspeli da smanje na 3:6, delovalo je da bi mogli meč da učine i neizvesnim, ali je Aleksandar Ivović promašio napad sa igračem više, posle čega je Aleksandros Papanastasiju razrešio svaku dilemu sa druge strane.

Taj sedmi gol Grka i definitivno je ubio svaku nadu Crne Gore, pa su Grci slavlje učinili dodatno ubedljivim u završnici meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Konstantinos Genidunijas sa pet golova, dok je sa druge strane Ivović dao dva. O dešavanjima u bazenu svedoči i podatak da je Slaven Kandić imao čak 15 odbrana iz 25 šuteva protivnika, dok je sa druge strane Zerdevas ostvario osam iz 12.

Grčka u polufinalu igra sa boljim iz okršaja Hrvatske i Mađarske.

OLIMPIJSKI TURNIR U VATEPROLU, MUŠKARCI:

Četvrtfinale

Španija – Sjedinjene Američke Države 12:8

Grčka – Crna Gora 10:4

11.20: (2.35) Italija (6.25) Srbija (2.00)

12.50: (2.05) Mađarska (6.00) Hrvatska (2.30)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.