Ćira  i Nostalgija“ sve popularniji među strancima, traži se karta više

Izvor: RTS, 03.Jan.2020, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ćira" i "Nostalgija“ sve popularniji među strancima, traži se karta više

"Ćira" i u novoj godini vozi punom parom i iz godine u godinu privlači sve više putnika. Muzejsko turistički voz "Nostalgija" i putovanje kroz mokrogorske predele kao romantičan povratak u prošlost zanimljiv je domaćim, ali još više inostranim turistima.
Stanična gužva internacionalno društvo – kineski, engleski, ruski, nemački, grčki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Mokroj Gori su uobičajena slika i leti i zimi. U "Ćiri" koji kreće tačno po redu vožnje su turističke grupe, prijatelji, porodice, neretko, gotovo sve stranci.

Turisti iz Kine navode da su na Mokru Goru došli na preporuku prijatelja.
"Mnogo Kineza je dolazilo ovde i svi kažu da je fantastično i zato smo i mi došli ovde da putujemo ovim tradicionalnim vozom", navodi turista iz Kine.
Jelena Gaćić, turistički vodič navodi da se turistima dopada priroda, ali i vožnja vozom.
"Prvenstveno im se dopada mnogo priroda, to je ono prvo što im se dopada, ali svakako i sam voz jer imaju priliku da prožive nešto što su ljudi nekada davno pa je i to svakako interesantno iskustvo", ocenjuje Gaćićeva.
Mokrogorsko čudo koje je pre 13 godina počelo povratkom "Ćire" na prugu uskog koloseka ne prestaje da izazviva pažnju svetskih putnika.
"Mokra Gora im je zanimljiva destinacija, a voz 'Nostalgija' koji saobraća sa vagonima koji imaju muzejsku vrednost, sve više je interesantan za strane turiste, tako da se možemo pohvaliti da se vozom 'Nostalgija' voze putnici iz celog sveta", navodi Željko Špijunović iz kompanije "Srbija voz".
Aleksandra Milutinović iz "Infrastruktura Železnica Srbije" navodi da su rezultati bolji u odnosu na prethodne godine.
"Povećan broj putnika uslovio je i bolju posećenost ugostiteljskim i smeštajnim kapacitetima muzejsko turističkog kompleksa Šarganska osmica, tako da su i rezultati bili bolji u odnosu na predhodne godine", navodi Milutinovićeva.
U brojkama, nostalgična vožnja privukla je gotovo 90.000 ljudi, a često se tražila i karta više i dodatni polasci.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.