Cipras odbacio zahtev za odustajanje od reforme penzijskog sistema

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras odbacio zahtev za odustajanje od reforme penzijskog sistema

Grčki premijer Aleksis Cipras odbacio je danas zahteve da se odustane od reforme penzijskog sistema koju traže međunarodni kreditori.

Poljoprivednici koji blokiraju 70 puteva u zemlji planiranju da u petak i subotu u Atini održe protest protiv levičarske vlade koja pokušava da sprovede reforme.

Cipras je odbacio zahtev da se odustane od reforme penzijskog sistema i pokrene nov krug pregovora s profesionalnim udruženjima i opozicionim partijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Predložene reforme, zbog kojeg su grčki sindikati organizovali generalni štrajk, predviđaju uštede od 1,8 milijardi evra godišnje, između ostalog, i smanjenjem penzija.

Međunarodni kreditori protive se planu da se povise doprinosi za zaposlene u Grčkoj i traže da minimalna penzija iznosi 384 evra mesečno.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.