Cipras: Ključno da Vlada MKD ispuni dogovorene uslove

Izvor: B92, 14.Jun.2018, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Ključno da Vlada MKD ispuni dogovorene uslove

Atina -- Premijer Grčke Aleksis Cipras, povodom rešenja za ime Makedonije, ocenio je da je ključno pitanje da li će vlada u Skoplju uspeti da ispuni dogovorene uslove.

Kako kaže Cipras, Grčka je kroz sporazum okončala pokušaj krađe istorije, time što dogovor ne prepoznaje makedonsku naciju, već samo pravo na samoopredeljenje, ali ujedno ukazujući poštovanje za identitet stvoren u Makedoniji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Naglasio je da će obe strane potpisati dogovor, samo ukoliko bude ratifikovan u obe zemlje.

Srećan sam što sam premijer u vremenu kada je došlo do političke promene u Makedoniji, koja je premijeru Zoranu Zaevu i meni dala prilika da rešimo višedecenijski problem, rekao je Cipras za grčku televiziju "ERT".

Prema njegovim rečima, dve strane su uložile napore da problem reše poštujući vrednosti i ključne pozicije jedni drugih, prenosi ANA.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cipras: Ključno da vlada u Skoplju ispuni dogovorene uslove

Izvor: Blic, 14.Jun.2018

Premijer Grčke Aleksis Cipras, povodom postignutog rešenja za ime Makedonije, ocenio je danas da je ključno pitanje da li će vlada u Skoplju uspeti da ispuni uslove koji su dogovoreni. Kako kaže Cipras, Grčka je kroz sporazum okončala pokušaj krađe istorije, time što dogovor ne prepoznaje makedonsku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.