Cipras, Balkan i bure baruta

Izvor: RTS, 04.Dec.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras, Balkan i bure baruta

Grčka preduzima inicijative za saradnju na Balkanu, a glavna cilj mora da bude da Balkan prestane da bude bure baruta Evrope i da postane region koji joj daje novi zamajac u ime jedinstva naroda Evrope, izjavio je premijer Grčke Aleksis Cipras.
"Na Balkanu su se u prošlosti rađali ratovi, a naša vizija mora da bude da Balkan prestane da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bude bure baruta Evrope i da postane region koji joj daje novi momentum u ime jedinstva naroda Evrope", rekao je Cipras po završetku sastanka s predsednikom Slovenije Borutom Pahorom u Atini, prenosi ANA.

Cipras je naglasio da se Grčka poslednjih godina suočila s velikim finansijskim poteškoćama, ali da je konačno uspela da izađe iz krize zahvaljujući upornosti i ratovima koje su podneli građani Grčke, a koji sada, kako je rekao, očigledno ubiru plodove i zbog njihovog insistiranja da se ostane na evropskom putu.
Premijer Grčke je istakao da Grčka vraća inicijativu na Balkanu važnim akcijama za saradnju sa susednim zemljama i važnim sporazumom koji je potpisala s Makedonijom ove godine.
Takođe je izrazio zadovoljstvo zbog toga što Makedonija brzo napreduje s procedurom za izmenu ustava u skladu sa sporazumom iz Prespe i promenom svog imena, navodi agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Balkan mora da prestane da bude bure baruta Evrope"

Izvor: B92, 04.Dec.2018

Grčka preduzima inicijative za saradnju na Balkanu, a glavna cilj mora da bude da Balkan prestane da bude bure baruta Evrope, kaže premijer Grčke Aleksis Cipras..Kako je dodao, Balkan treba da postane region koji joj daje novi zamajac u ime jedinstva naroda Evrope..."Na Balkanu su se u prošlosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.